Locuințele amenajate în sitlul purist vor mulțumi persoanele ordonate

Absența tuturor decoratiunilor, curățenia maximă și mobilierul fără complexitate. Acestea sunt doar câteva elemente care aparțin locuințelor decorate în acest stil. Descoperiți dacă acest stil este ceea ce ar aduce confort și fericire pentru casa dumneavoastră.

În ultimii ani, stilul purist a fost foarte pronunțat în ceea ce privește designul interior. Nu numai oamenii care nu au timp își doresc să trăiască pur, modern, fără nici o obligație sau complexitate. Purismul este o denominație derivată din latinul purus (pur). Scopul său este, așa cum îi spune și numele, acela de a obține o puritate elegantă. Inițial a apărut, înainte de toate, în creația lingvistică ca ulterior să fie adus în toate celelalte direcții, înclusiv in designul interior.

Locuință rece și neutră?

Stilul purist în amenajarea locuințelor nu are o bună reputație în țările noastre. Gospodăriile române sunt obișnuite cu diverse decorațiuni, antichități, covoare, modele colorate, perne și alte elemente care dau un sentiment de acomodare.

Locuințele puriste încearcă să elimine toate acestea. Este vin cu amenajări într-o singură culoare, libertate, curățenie și spații mari în care domină doar câteva obiecte minimaliste. Purismul în casă într-adevăr nu este pentru toată lumea. Este greu de imaginat că un stil similar s-ar potrivi unei familii cu copii. Va fi inconfortabil, deloc practic. Pe de altă parte, este ideal pentru tinerii artiști, întreprinzători și inovatori.

Stilul designului curat este aproape de lux

Și pe unde duce drumul către locuință amenajată în stil purist? Unul dintre principalele ingrediente este decorarea monocromat deja menționat a întregului interior. Cele mai populare culori sunt gri și alb, sau opusul lor, negru și antracit. Curățenia designului ar trebui să se bazeze pe calitate. Suporterii acestui stil iubesc mobilierul unicat creat de designeri de prestigiu. Aceasta este o investiție mai mare, dar nu uitați că pentru amenajarea camerei de zi în stil purist o singură masă și un singur scaun unicat vă sunt suficiente. Printre materialele frecvent folosite regăsim metal, sticlă și lemn masiv.

Cablurile, prosoapele de bucătărie și canile trebuie să dispară

Tot ceea ce ar putea interfera cu curățenia designului și a întregii locuințe trebuie să dispară. Cablurile ar trebui să fie ascunse în pereți, același lucru se aplică tuturor corpurilor de iluminat dar și echipamentelor electronice. Încălzirea trebuie să fie în podea. În bucătărie nu trebuie să vedem echipamentele electronice, condimentele, prosoapele, vasele și alte necesități comune. Dacă faceți parte dintre oamenii care trăiesc în bucătărie și iubesc gătitul, purismul nu este stilul pentru dumneavoastră. Ar trebui ca din cauza stilului de design interior să vă schimbați stilul de viață și să începeți să mâncați numai la restaurante, ceea ce nu ar avea nici un sens.

Este stilul purist pentru dumnoasvoatră?

Spațiul uluitor, elementele dominante și curățenia declarată în repetate rânduri aparțin fără îndoială stilului purist. Trecerea de la locuințele clasice la una unde lucrurile inutile nu își au locul nu este deloc ușoară. Primul pas pe care îl puteți face încă de pe acum este curățenia completă, aruncarea a tot ceea ce nu mai folosiți de o foarte mare perioadă de timp. Progresele viitoare și ritmul tranziției la stilul purist depind apoi numai de dumneavoastră.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *