Descurați-vă cu gratarul! Știți cum să alegeți țepușa de frigare potrivită pentru grătar?

Sezonul grătarelor vă oferă delicatesuri excelente și întâlniri cu prietenii în aer liber. Faceți un pas înainte și achiziționați o țepusă pentru grătar. Datorită ei vi se va deschide calea către noi rețete și către delicioase bucăți de carne, care vi se vor topi pe limbă.

Nicidecum, următoarele sfaturi nu sunt pentru vegetarieni. Ba dimpotrivă, ele se îndreaptă către cei care doresc să-și satisfacă papilele gustative și care, în același timp, nu vor să se mulțumească doar cu grătarul clasic. Pregătirea cărnii la frigăruie este o idee excelentă pentru sezonul de vară, când aveți de exemplu posibilitatea să petreceți timp în grădină și când organizați diverse evenimente. Cu atât mai surprinzător este faptul că țepușa pentru frigare nu este atât de răspândită printre echipamentele gurmanzilor. Cum trebuie ea aleasă corect?

Pregătirea cărnii un pic altfel

Printre modalitățile de preparat carnea la grătar, țepușa pentru frigare face parte dintre metodele destinate să promită o porție de carne suculentă și perfect condimentată.Dacă țepușa pentru grătar nu vă spune deocamdată nimic, este vorba despre o bară care vă permite rotirea alimentelor deasupra focului. Rezultatul este într-adevăr o coacere lentă și uniformă a acestora.

În general, acest tip de preparare este recomandat în special pentru bucățile mai mari de carne începând de la puii întregi până la, de exemplu, purcei de lapte, de pe care carnea deja gătită este tăiată treptat pentru mai multe persoane. În funcție de dimensiunile cărnii se alege tipul de țepusă corespunzător.

Design din oțel inoxidabil și o construcție robustă

Aveți intenții serioase în ceea ce privește pregătirea cărnii pe țepușă? În acest caz, principiul de bază după care trebuie să vă ghidați este designul din oțelul inoxidabil și construcția robustă, în mod ideal, cu mai multe vârfuri pentru a menține carnea la locul ei. Nu este nimic mai rău decât atunci când carnea nu poate fi prinsă pe țepușă așa cum trebuie și întreaga construcție se deplasează sub greutatea alimentelor pregătite.

Un design mai puternic vă va permite să tăiați carnea fără să vă faceți griji că aceasta se va desprinde și va cădea. Verificați întotdeauna sarcina maximă permisă pe țepusă și lungimea vârfului acesteia.

Cu motor sau fără?

Una dintre întrebările fundamentale pe care va trebui să le rezolvați atunci când alegeți o țepusă pentru frigare este prezența unui motor electric. După pornirea acestuia, carnea începe să se rotească peste foc, astfel încât va fi uniform prăjită. Este foarte confortabil și simplu. Motorul este de 230 V standard, deci trebuie să aveți grijă ca în preajma grătarului să dispuneți de o priză, ceea ce poate fi o problemă în cazul unei grădini mai mari. Pe de altă parte, un prelungitor de exemplu nu este o investiție chiar așa de mare.

Mișcarea de rotație a motorului este potrivită pentru pregătirea puilor și alte păsări. Pe de altă parte, pentru bucățile foarte mari de carne a căror gătire durează mult, nu este o problemă așa de mare rotirea manuală a cărnii din când în când și tăierea bucăților deja gătite. Motorul crește brusc și prețul țepușei pentru frigare deci este bine să gândiți dinainte dacă aveți cu adevărat nevoie de el. Odată ce vă este clar acest lucru, nimic nu vă împiedică să achiziționați o țepușă pentru frigare și să vă bucurați un pic altfel de grătar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *