Ce tip de saltea trebuie sa alegeți pentru copii?

Somnul este o parte importantă a dezvoltării copilului. În primii ani ai vieții sale petrece multe ore pe zi în patuț. Saltelele calitative reprezintă baza patului fiecărui copil și somnul liniștit al copilului dumneavoastră. Respirabilitate, rigiditate, material adecvat, întreținere practică și durata de viață. Acestea sunt aspecte importante atunci vă alegeți salteaua pentru copii.

Pentru copii mai mici este importantă menținerea dreaptă a coloanei vertebrale. De aceea, atunci când achiziționați saleaua, o duritate adecvată trebuie să fie pe primul loc, și abia apoi respirabilitatea saltelei. Ambii parametri sunt bine îndepliniți de spuma rece poroasă, datorită căruia aerul poate circula mai bine. Rigiditatea producătorului este numerotată de la 1 la 5. Cele mai moi saltele au 1. Pentru copii, intervalul cel mai potrivit este de la 3 la 4.

Ce parametri trebuie să îndeplinească saltelele pentru copii?

 • duritate medie
 • material din spumă poliuretanică (spumă rece)
 • fără utilizarea adezivilor și a compușilor chimici
 • grosimea de cel puțin 7 cm
 • respirabilitate
 • un bun control al temperaturii

Pentru copiii sub 10 ani se aplică reguli similare de alegere a saltelelor ca și pentru bebeluși. Aveți de gând să achiziționați copilului dumneavoastră un pat de adult? Aveți grijă atunci când alegeți salteaua. Spuma cu memorie este total inadecvată pentru copii. Ei se dezvoltă în mod constant și acest material le-ar putea face rău. De preferat, alegeți saltele cu o singură zonă de dormit fără profil interior sau de suprafață. Nu sunt, de asemenea, necesare zone mai dure diferite. Pe acelea le vor aprecia abia ca și adulți.

Nu subestimați husa

Husa este cel mai bine să fie detașabilă și lavabilă. Alte aspecte nu mai puțin importante în alegerea husei reprezintă respirabilitatea bună a acesteia și materialul plăcut la atingere. Puteți alege din multe materiale disponibile pe piață.

 • Bumbacul este foarte durabil și respirabil.
 • Materialul cu fibre de lână de oaie absoarbe perfect căldura și umiditatea.
 • Materialul kapok pe de altă parte respinge apa. Este potrivit pentru persoanele care suferă de alergii și este un material natural – fibrele din pomul Ceiba pentandra.
 • Tencelul are proprietăți termice exact ca și bumbacul. Este vorba de fibră din celuloză de lemn care este moale și fermă. Absoarbe umiditatea perfect.
 • Bumbacul cu poliester are proprietăți de bumbac, dar este și foarte elastic.
 • Țesătură din fibre goale are o stabilitate ridicată a formei.

Nu cumpărați ceea ce nu puteți vedea

În zilele noastre, sunt suficiente doar câteva click-uri în magazinul online și, de obicei într-o săptămână, aveți o saltea nouă acasă. La astfel de achiziții se poate întâmpla totuși ca duritatea ar putea să nu fie aceea pe care ați dorit-o. Depinde mult de materialul folosit. Saltele marcate cu aceeași duritate se pot diferenția considerabil unele de altele din pricina materialului. Cel mai bine este o vizită la magazin, unde puteți personal încerca diferite tipuri de saltele.

Are copilul dvs. probleme specifice? Este alergic, astmatic sau suferă de eczeme? Într-un magazin specializat, personalul instruit vă va sfătui cu privire la alegerea corectă.

Trebuie să vă gândiți inclusiv la grilele de pat

Fără o grilă de pat la fel de calitativă, salteaua de bună calitate își pierde funcționalitatea. Grilele de pat lamelare sau din material completează foarte mult proprietățile saltelei. Suprafața tare de sub saltea va împiedica respirația saltelei și aceasta apoi nu va putea elimina umezeala sau căldura.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *